bullet Renovatie Acaciapark
bullet Lindelaan Aalderinkssingel
bullet Complete tuinrenovatie in Almelo
bullet Landelijke stadstuin in Almelo
bullet Moderne tuin in Wierden
bullet Aanleg manegebodem
bullet Uitbaggeren vijver "de Bellinckhof"
bullet Aanleg natuursteen terras
bullet Aanleg waterbassin
bullet Keerwanden plaatsen
bullet Aanleg voortuin in Losser
bullet Tuinaanleg in Borne
bullet Renovatie buitenplaats Schuttersveld
bullet Onderhoud Beeklustpark
bullet Gladheidsbestrijding
bullet Aanleg paden Crematorium Almelo
bullet Grondwerk voor prefab kelders
bullet Tuinrenovatie in Almelo
bullet Renovatie Beeklustpark
bullet Aanleg beeldentuin

Renovatie buitenplaats Schuttersveld

Voor de familie Ten Cate hebben we al veel unieke projecten uitgevoerd. En van de meest omvangrijke projecten is de renovatie van buitenplaats Schuttersveld, bij de villa Van Heek aan de Hengelosestraat in Enschede.

Fase 1 Voortuin
In de eerste fase van deze renovatie hebben we de hele voortuin van ongeveer 4.000 vierkante meter opgeknapt. Hier hebben we onder andere rhododendrons terug gesnoeid en perken opnieuw geprofileerd.

Fase 2 Lanenstelsel
Langs de weg lag een grote berm met veel struiken en opslag, waar in de loop der jaren veel wildgroei was ontstaan. We hebben alle troep, bladeren en struiken weggehaald. Een jaar later is de hele berm gespit en is de oude eikenlaan weer in ere hersteld. Hiervoor was het ook nodig om damwand profiel in een bocht van de gracht aan te brengen, om de bomenrij recht te houden. Tenslotte is alles netjes geprofileerd en ingezaaid.

In het droge voorjaar hebben we de bomen voorzien van gietranden, waarna ze ook door ons zijn gerrigeerd. Van de 43 grote eiken is er niet n dood gegaan.

Fase 3 Wandelpaden
Doordat het restaurant ter plekke een nieuwe eigenaar kreeg, werd ons gevraagd eens te kijken naar de wandelpaden in de appelboomgaard achter het restaurant. Deze waren niet meer beloopbaar. We hebben eerst de toplaag afgeschraapt en opgeladen. Daarna hebben we de paden voorzien van een laag speciaal waterdoorlatend puingranulaat. De paden zijn afgestrooid met een mix van fijn grind en zwarte grond, zodat de kleur van de paden natuurlijk opgaat in de omgeving. Vervolgens hebben we de parkeerplaats uitgebreid, het oude grind afgeschraapt en over de hele parkeerplaats een dun laagje nieuwe grind gestrooid.

Ontwerp en realisatie: Alice Lucas

Links    Leveringsvoorwaarden    Sitemap    Disclaimer