bullet Renovatie Acaciapark
bullet Lindelaan Aalderinkssingel
bullet Complete tuinrenovatie in Almelo
bullet Landelijke stadstuin in Almelo
bullet Moderne tuin in Wierden
bullet Aanleg manegebodem
bullet Uitbaggeren vijver "de Bellinckhof"
bullet Aanleg natuursteen terras
bullet Aanleg waterbassin
bullet Keerwanden plaatsen
bullet Aanleg voortuin in Losser
bullet Tuinaanleg in Borne
bullet Renovatie buitenplaats Schuttersveld
bullet Onderhoud Beeklustpark
bullet Gladheidsbestrijding
bullet Aanleg paden Crematorium Almelo
bullet Grondwerk voor prefab kelders
bullet Tuinrenovatie in Almelo
bullet Renovatie Beeklustpark
bullet Aanleg beeldentuin

Complete tuinrenovatie in Almelo

De eigenaar van deze Almelose woning heeft het na de koop flink verbouwd. Na de verbouwing was de tuin aan de beurt. De tuin was in de afgelopen 15 jaar nauwelijks onderhouden door de vorige bewoners.

Van kleine klus naar complete tuinrenovatie
In eerste instantie werden we uitgenodigd om alleen een aantal stobbes te rooien en gras te zaaien in de rest van de tuin. Toen de bewoner ons vroeg om een opzetje voor een uitgebreider tuinplan te maken, zijn we aan de slag gegaan met enkele ontwerpen en bijbehorende budgetten. Dit resulteerde in een ontwerp voor de gehele tuin en het oprit, passend bij de wensen en het budget van onze klant.

Mix van materialen
Er zijn veel materialen uit de tuin hergebruikt. Ook is er veel groen en oude bestrating afgevoerd, waarna de tuin diep is gespit om de grondbalans te herstellen. Het oprit is aangelegd met kwalitatieve zware tegels. Onder de overkapping zijn rustige Kilimanjaro tegels van 30x60 cm gelegd, afgewerkt met een polymeer voegmengsel. Tot slot zijn de looppaden bestraat met een strakke, scherp geprijsde Castlestone.

Robuust en duurzaam tuinhuis
In de achtertuin stond een oude berging, die we hebben gesloopt. Ter vervanging is een nieuw en groter tuinhuis opgebouwd aan de zijkant van de woning. Hiervoor hebben we Douglas hout gebruikt, met een dakbedekking van stalen dakpanplaten. In de loop der tijd zal het Douglas hout natuurlijk vergrijzen.

Grote rhododendrons als pronkstuk
De bestaande schutting in de achtertuin is recht gezet en hersteld, waarbij we onderdelen hebben gebruikt van de gesloopte tuinberging. Ook hebben we een nieuwe poort gemonteerd. In de voortuin is gekozen voor een natuurlijke erfafscheiding. Na overleg met de bewoner zijn zeven grote rhododendrons van maar liefst 1,5 meter hoog geplant.

Ontwerp en realisatie: Alice Lucas

Links    Leveringsvoorwaarden    Sitemap    Disclaimer